Första arbetsdagen

Idag jobbade jag och Axel vår första arbetsdag uppe på fjället. Det finns nämligen två skiduthyrningar, en uppe på fjället och en nedanför fjället. Vi ska mest jobba på den nedre skiduthyrningen och det är också där vi bor.
Men den nedre har inte öppnat än för att liftarna där nere inte har öppnat så vi fick träna lite på fjället och gu vilken fin utsikt det var på väg upp dit :D hade tyvärr inte med min kamera men kommer få fler möjligheter.
Vi fick lära oss att ställa in bindnigar på skidor, vilka skidor som passar bäst till vilken person. Man måste räkna in längd, vikt, ålder och erfarenhet :P Vi fick också lära oss att fylla i uthyrningslappar och så fick vi lära oss att vaxa skidor :D det var faktiskt riktigt rolig och nu har vi träffat hela familjen som sköter dessa två skiduthyrningar. Vi har Berit-Marie som är "the main boss", sen har vi hennes man Olav som vi träffat mest under tiden vi varit här och så har vi Berit-Maries son Ole-Erik som är chef för den nedre skiduthyrningen. Dom är väldigt skojfriska och tar väl hand om oss, dom vill verkligen att vi ska ha det bra medans vi är här och jobbar.
Haha bara för att vi har umgåtts med dem hela dagen kommer jag nu på mig själv med att tänka på norska :P
Vi träffade den första svensken idag. Har inte stött på en enda svensk sen vi kom hit. Det var en tjej i vår ålder som jobbade i matbutiken brevid skiduthyrningen. Hon var jättetrevlig, har en känsla av att vi kommer se mer av henne i framtiden ;) Skönt att höra lite svenska för ibland kan norksan vara lite vanskelig (vanskelig=svår på norska. Detta ordet använder dom nästan lika mycket som dom säger akkurat)
Efter den korta arbetsdagen fick vi kaffe och choklad och satt och prata med cheferna om allt möjligt, dom e så väldigt pratglada :P haha
Imorgon ska vi jobba på fjället igen och på torsdag ska vi på lunch med alla kollegor :)
Ha de!
En riktigt bra första dag!

Kommentarer
Postat av: johanna e

Kul att ni trivs så bra!!

2011-12-20 @ 21:10:23
Postat av: Victoria

Åhh skönt att höra att Ni blir omhändertagna å att Ni trivs med både miljön å det sociala!

Bra att Du blivit frisk å kan arbeta. Härligt att Du skaffade denna blogg så vi kan ha en kontakt! Puss

2011-12-20 @ 22:38:18
Postat av: Sussie

NU är det inte långt kvar.. Leo packade s(d)in rullväska i måndags med kalsongbyxor, tröjor, 2 blöjor, gråa och vita mössen och en knäckebrödssmörgås, eftersom han måste ju även äta frukost i Norge! Sen ville han åka på en gång!! Ses snart!!

2011-12-20 @ 22:55:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0