Klantarsel!

Idag fick jag och Axel sluta samtidigt klockan 13.00 så att vi kunde få chansen att åka lite skidor tillsammans :)
På fjället var det otroligt dimmigt och det har faktiskt snöat hela dagen.
I vårat första åk så kommer en kvinna bakifrån mig i backen och bara tvärbromsar framför mig så jag får snabbvända för att inte krocka med henne, så jag kör rakt in i det orangea nät/staketet och fastnar. Som tur var va Axel där och kunde hjälpa mig loss för jag satt fast. Den där tanten bad inte ens om ursäkt, alla vet ju att dem bakom har väjningsplikt för dem som är framför än i skidbacken. Jag fick någon lätt muskelsträckning i foten och i ryggen så det blev inte så mycket mer skidåkning för oss idag. Vi åkte hem och drack varm choklad och nu sitter jag här med smärta i ryggen och hon fick inte ens en skråma även fast det var hon som var dålig och inte jag :(
Hoppas det går över till imorgon annars får jag ta bilen till jobbet :/
Usch vad arg man blir på såna människor!

Tog ski till jobbet

Idag tog jag skidorna till jobbet :D Härlig utsikt från norefjellheisen:
Idag jobbade jag 5 timmar och axel bara 2 :o men jag behöver mest pengar. Axel åkte skidor resten av dagen och när jag kom hem från jobbet drack vi nån proteindryck som Axel har, BLÄÄÄ!

God Jul!

Hoppas att alla hade en fin julafton igår.
Själv firade jag den här i Norge med Axel, Pappa, Sussie, Sofie, Oliver och Leo :D
Jag och Axel jobbade till 14.00 sen hjälptes vi alla åt att laga mat. Killarna åkte skidor och pulka på dagen och på kvällen blev det god middag och massa julklappar. Även tomten lämnade lite klappar utanför dörren men hann tyvärr inte komma in. Oliver blev så nervös när det knackade för han kan ju inte norska, det finns ju en jultomte i varje land har han sagt :D haha
Det var iaf en supermysig jul och jag var så otroligt mätt och nöjd när jag gick och la mig sent :)
Idag åkte familjen hem :(
Jag jobbade till halv 4, Axel fick sluta tidigare men sen körde vi lite yoga tillsammans och kollade på grinchen.
Nu är det dags för Maskrosbarns chatten. Idag behövs jag lite extra, julafton är inte en bra tid på året för alla barn och unga :(
God jul på er allihopa!
KRAMAR

Jobblunch

Idag jobbade vi till 1 cirkus. Nu har vi nästan lärt oss hela faderuttan :)
Efter jobbet bar de iväg till norefjell hyttan där vi åt lunch med cheferna, skidbookingen och mataffären. Mycket trevligt och väldigt god mat. Vi fick kalkon med currypotatis med tyttebär (lingon) och nån svamp. Till efterrät fick vi kryddekaka (pepparkaka) med molteis (hjortronglass) och fikon. Jag åt så jag blev proppmätt :)
Hyttan låg långt upp på berget och hade världens utsikt, supermysigt. jag tog en bild:
utsikt
Nu har vi julpyntat i stugan brevid våran och väntar på att Pappa och company ska komma :D

Första arbetsdagen

Idag jobbade jag och Axel vår första arbetsdag uppe på fjället. Det finns nämligen två skiduthyrningar, en uppe på fjället och en nedanför fjället. Vi ska mest jobba på den nedre skiduthyrningen och det är också där vi bor.
Men den nedre har inte öppnat än för att liftarna där nere inte har öppnat så vi fick träna lite på fjället och gu vilken fin utsikt det var på väg upp dit :D hade tyvärr inte med min kamera men kommer få fler möjligheter.
Vi fick lära oss att ställa in bindnigar på skidor, vilka skidor som passar bäst till vilken person. Man måste räkna in längd, vikt, ålder och erfarenhet :P Vi fick också lära oss att fylla i uthyrningslappar och så fick vi lära oss att vaxa skidor :D det var faktiskt riktigt rolig och nu har vi träffat hela familjen som sköter dessa två skiduthyrningar. Vi har Berit-Marie som är "the main boss", sen har vi hennes man Olav som vi träffat mest under tiden vi varit här och så har vi Berit-Maries son Ole-Erik som är chef för den nedre skiduthyrningen. Dom är väldigt skojfriska och tar väl hand om oss, dom vill verkligen att vi ska ha det bra medans vi är här och jobbar.
Haha bara för att vi har umgåtts med dem hela dagen kommer jag nu på mig själv med att tänka på norska :P
Vi träffade den första svensken idag. Har inte stött på en enda svensk sen vi kom hit. Det var en tjej i vår ålder som jobbade i matbutiken brevid skiduthyrningen. Hon var jättetrevlig, har en känsla av att vi kommer se mer av henne i framtiden ;) Skönt att höra lite svenska för ibland kan norksan vara lite vanskelig (vanskelig=svår på norska. Detta ordet använder dom nästan lika mycket som dom säger akkurat)
Efter den korta arbetsdagen fick vi kaffe och choklad och satt och prata med cheferna om allt möjligt, dom e så väldigt pratglada :P haha
Imorgon ska vi jobba på fjället igen och på torsdag ska vi på lunch med alla kollegor :)
Ha de!
En riktigt bra första dag!

LUSSEBULLAAAAAR :D

Axel bakade supergoda lussebullar häromdagen. Såhär såg dom ut:

Idag öppnade liftarna :D

Det snöade hela dagen igår och idag var det cirka -10 grader så snökanornerna har stått på som tusan idag.
Jag har haft oturen att bli förkyld och febrig så jag stannade hemma idag men Axel tog sig ett premiäråk i de backarna som var öppna och här är några bilder som han tog med sin flashiga mobil ;)
uppe på fjället
Den ena öppna liften
Uppe på fjället
Fiint va?! :D
Nu bakar Axel bröd och jag lagar pannkakor till middag, bra teamwork!

Vinterparadis

Okej det är inte sååå mycket snö och ganska varmt. Liftarna öppnar inte förrän på lördag men vi har så otrolig fin utsikt och det är ett sånt fint område vi bor i.
Vi gick på upptäcktsfärd idag och såg knappt en människa ute :P
Vi spanade in vår mataffär, Kiwi, som är supergrön ( och då menar jag inte grön som i miljövänlig utan grön som i färgen grön)
Vi fick besök av en av våra chefer; Olav. Super mysig gubbe som påminner lite om Rebeccas morfar Billy :P
Vi har inga svenska kanaler på vår tv men tänkte att det kanske är bra det så vi kollade på de norska nyheterna för att lära oss språket bättre. Dom hade inte så mycket nyheter så dom visade ett långt klipp med julglada barn istället :D haha
Här är lite bilder på våran utsikt:
Utiskt från Parkeringen
Utsikt från våran parkering
Våran lägenhet
Våran lägenhet (gäststugan ligger vägg i vägg)
liften
Stora stolsliften och gäststugan till höger
Skiloftet
Skiloftet. Vårat jobb :) Vi bor vägg i vägg och har en egen ingång till jobbet via vårat badrum :P
Utsikt, vinterparadis
Utsikt...
utsikt
....vinterparadis!!!

Hur långt är det till Norefjell?

Ca. 62 mil är det till Norefjell från Stockholm. Det tog oss ca.9 timmar med pauser, men då var det dimma, lite köer och många snirkliga 60-vägar.

Nu har jag och Axel flyttat till Norefjell, Norge

Bilresan gick på ca.9 timmar men gick bara bra.
Vi kom sent igår så det var bara packa in kylvarorna, ta en snabb dusch och gå och lägga sig i sköna sängar med supersköna täcken :D
Idag har vi packat upp allt och julpyntat så nu ser det riktigt hemtrevligt ut och jag trivs redan bra :D
Det roliga är att våran lägenhet ligger i samma byggnad som skiduthyrningen vi kommer jobba i. Det går en dörr från vårat badrum till själva skiduthyrningen :P awsome, och liften är supernära! Vi har awsome utsikt över fjället och idag har det snöat hela dagen!

Norefjell webcam

Jippie! Här är en bild från www.norefjell.com och deras webcam.
Snö = jobb = pengar = Helen åker jorden runt!!! :D
Behöver jag säga mer?

Nedräkning

Yes nu har jag då startat denna blogg för att min familj, släkt och vänner ska uppdateras om hur jag har det och vart i världen jag befinner mig.
Om ca. 5 dagar lämnar jag mitt bo. Det känns både spännande, läskigt, nervöst och underbart på samma gång. Konstigt att packa ner sitt liv i lådor och lämna det stabila och sina nära och kära.
Men jag ska ut på mina äventyr som jag drömt om i flera år, nu är det dags för mig att börja leva mitt liv på riktigt. Det kommer bli hur grymt som helst :D
Wohoo!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0